Med 20. in 22. marcem v Pionirskem domu poteka že 13. filmski festival ZOOM.

Na letošnji festival smo prejeli več kot 500 prijav iz 69 držav, kar dokazuje, da je filmski festival Pionirskega doma – centra za kulturo mladih postal ena od pomembnejših platform otroške in mladinske umetnosti v srednjeevropski ter balkanski regiji.

Tokrat bo Zoom, kot že skorajda vsakič, še pred začetkom podrl rekord. S 83 domačimi in 418 tujimi prijavami se obiskovalcem ponovno obeta neulovljivo bogat program, sestavljen iz več popoldanskih projekcij.

Osnovnošolski režiserji, v kategoriji do 15. leta starosti, se se s svojimi stvaritvami predstavili v sredo, 20. marca, srednješolci in mladinci, tisti do 19. leta, pa v četrtek, 21. marca; filmom so sledili pogovori med ustvarjalci in posameznimi člani žirije. To tričlansko zasedbo letos sestavljajo Pia Zemljič, filmska in televizijska igralka, režiser Darko Štante, avtor lanske mladinske uspešnice Posledice, in animatorka Špela Čadež, redna gostja prestižnih svetovnih festivalov ter med drugim avtorica kratke mojstrovine Nočna ptica.

Več o programu si poglejte na tej povezavi.

Avtor fotografij: Igor Sukur.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem