Jesenske delavnice 2022

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih bomo poskrbeli, da bodo letošnje krompirjeve počitnice kar najbolj ustvarjalne, tako za otroke in malčke, kot tudi za njihove starše. Med 2. in 4. novembrom bo v Art centru Pionirskega doma od 10. do 13. ure potekala kiparska delavnica za otroke, na svoj račun bodo prišli tudi starši, saj se bodo lahko sočasno udeležili delavnice grafike.

Avtor: G. B.,  2019  Foto: RMA

Kdaj in kje
november 2022
SRE 2 NOV
02. 11. 2022 – 04. 11. 2022 Jesenske delavnice Art center

Mentorici Rosalia Maria Arnšek in Vesna Tripković sta za otroke pripravili kiparsko delavnico Živalce jesenskih gozdov, travnikov in planin. V sproščenem vzdušju bodo otroci pod strokovnim vodstvom oblikovali iz gline in se pri tem zabavali, spoznali material in tehniko oblikovanja. Modelirani izdelek bo kasneje žgan, otroci pa ga bodo lahko odnesli domov, da bo krasil polico v njihovi sobici. Kiparka in mentorica Rosalia Maria Arnšek je o delavnici zapisala: »V času, ko se ježi sprehajajo med zlatimi listi, in se medvedi sladkajo z zadnjim jagodičjem, bomo opazovali, risali in modelirali v glini podobe naših najljubših živalic.« Kiparska delavnica je za otroke od 6 do 12 let, dobrodošli so tudi malčki, saj bo pester program tudi za najmlajše.

 

Likovni umetnici Helena Tahir in Satya Pene bosta v času otroške kiparske delavnice vodili delavnico za odrasle Umetnost grafičnih odtisov. Na delavnici bodo udeleženci vsak dan pobliže spoznali različne tehnike grafike; 2. novembra vodni tisk in monotipijo, 3. novembra cianotipijo ali modrotisk, tehniko, ki ponovno doživlja renesanso med ljubitelji starih tehnik in klasičnih materialov, 4. november pa bo v znamenju raziskovanja lesoreza.

 

Cena posamezne delavnice za otroka ali starša je 15 eur, če se delavnice udeležita starš in otrok skupaj, je cena delavnice 20 eur; cena delavnice za vsakega dodatnega člana istega gospodinjstva je 5 eur.

 

Delavnice bodo potekale v Art centru Pionirskega doma na Komenskega 9 v Ljubljani. Prijavite se lahko s pomočjo obrazca na koncu strani in ga posredujete na tajnistvo@pionirski-dom.si.

 

Rok prijave na delavnice je sreda, 26. oktober, prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Delavnice za otroke v SREDO, ČETRTEK in PETEK so že polne, nekaj prostih mest je še na delavnicah za odrasle.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem