Izobraževanje vzgojiteljev za poučevanje angleškega jezika kot integriran pouk v vrtcu

Pionirski dom bo pripravil izobraževanje za poučevanje angleškega jezika v vrtcih.

07. 10. 2021

Termin: sobota, 2. aprila 2022 (9.00-17.00)

Vrsta: webinar ali na lokaciji

Izvajalki: Karmen Feher Malačič, Tamara Fabjančič

Št. ur: 8 ur

Rok prijave: 24. 2. 2022

Kotizacija: 40 €/na osebo

Več informacij: karmen.feher@pionirski-dom.si

Cena vključuje pripravo, izvedbo programa ter gradivo.

 

 

Izobraževanje je namenjeno vzgojiteljem/icam v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki že vnašajo in izvajajo poučevanje angleškega jezika v integriran pouk v vrtcu ali pa si tega želijo.

 

Prvi del izobraževanja bo vključeval jezikovne segmente in tehnike poučevanja angleščine za predšolske otroke. Vsak/a vzgojitelj/ica že ima bogato praktično znanje in je oseba, ki zelo dobro pozna otroke v skupini, jih začuti, spremlja njihove interese in tako lažje izbira program za izvajanje pouka. Namen izobraževanja je tako nadgraditi kompetence uporabe besedišča s kulturnim ozadjem in zgodnjega poučevanja tujega jezika ter deliti koristne izkušnje skozi primere dobre prakse in aktivnim sodelovanjem udeležencev. Skupaj bomo raziskovali tudi možnosti pridobitve kakovostnega materiala po internetu ter na tržišču ter ugotovili, kako se na podlagi posmeznih vsebin, kakovosti jezika, vizualne podobe in kakovosti avdio posnetkov pravilno odločiti, kateri materiali so primerni za uporabo pri pouku.

 

Drugi del izobraževanja bo namenjen predstavitvi mednarodnega izpita Cambridge Assessment English ter strukture testa na stopnji B2, ki temelji na uspešni komunikaciji torej znanju uporabnega jezika s pomočjo uspešnega obvladovanja štirih jezikovnih spretnosti: branja, poslušanja, pisanja in govorjenja.  Govorili bomo tudi o pomenu pridobitve mednarodnega certifikata kot dodatno funkcionalno znanje, ki dokazuje raven znanja angleškega jezika, ki ga vzgojitelji/ice, ki imajo opravljeno maturo iz angleškega jezika lahko pridobijo preko neformalnega izobraževanja. S pridobitvijo certifikata lahko vzgojitelj/ica dokazuje, da ima priznano stopnjo B2 v skladu z evropsko priznano lestvico SEJO, kar bo dodalo vrednost posamezniku kot tudi zavodu, ki ga zaposluje, skupaj pa bosta prispevala k doseganju trajnostnih ciljev v ožjem smislu in družbeno.

 

Za prijavo na delavnico nam izpolnjeno prijavnico pošljite po elektronski pošti na naslov: karmen.feher@pionirski-dom.si

PRIJAVNICA

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem