IŠČEMO MLADE UMETNIKE ZA SODELOVANJE V PROJEKTU LIBERTY

Pionirski dom - Center za kulturo mladih v evropskem projektu Liberty išče mlade umetnike za sodelovanje na različnih festivalih in projektih.

LIBERTY je ambiciozen in inovativen ustvarjalni odziv na trenutne izzive Evropske unije, ki ga vodi ArtReach, britanska dobrodelna organizacija za razvoj kulture. V času korenitih sprememb v Evropi - z velikimi gibanji ljudi in prihodom beguncev v Evropo; s skrb vzbujajočimi razpadi družbene povezanosti, ki se osredotočajo na teroristične grožnje; implikacije Brexita in drugih možnih strukturnih sprememb v EU - se želimo ArtReach in partnerji osredotočiti na pozitivne vplive ustvarjalne integracije preko kulture in umetnosti ter pomagati kovati nov občutek identitete in prostora (tako lokalno kot po celotni Evropi) z močno vključenostjo mladine. Prav tako želimo močno razviti in okrepiti proces umetniških sodelovanj ter razvoja publike, saj je obveza projekta in vseh partnerjev vključevanje mladih umetnikov in umetnic ter aktivnega mladega občinstva.

 

LIBERTY/SVOBODA združuje 12 kulturnih partnerjev iz desetih držav, partnerjev s skupnimi vrednotami, strastjo in predanostjo. Vzpostavili bomo dinamično kuratorsko in razvojno ekipo, ki bo omogočala sodelovanje umetnikov in kulturnikov v obdobju treh let. Rezultat bo 75 novih povezav 750 mladih umetnikov, ki bodo predstavljeni na prosto dostopnih dogodkih po Evropi. Projekt sestavljajo programski sklopi Inside Out Performance, Processional Theatre, Liberty Wall-Art, Outdoor Digital Art ter izobraževalni seminarji in delavnice. Vsi bodo raziskovali temo kulturne integracije in identitete, skozi festivale, konference in interdisciplinarne povezave. V projektu se zavezujemo k razvoju, izobraževanju in usposabljanju občinstva. Kulturna različnost, ogrožene skupnosti, begunci, socialno depriviligirane in invalidne osebe so prioriteta tega projekta. Projekt LIBERTY/SVOBODA se bo zaključil s petmesečnim vse evropskim programom, ki bo potekal od maja do septembra 2022. Rezultat bo hkrati tudi velika zapuščina projekta – digitalni portfolio 750 evropskih mladih umetnikov.

 

Partnerji britanskega ArtReach-a za projekt LIBERTY so: Altonale Gmbh (Nemčija), Museo dei Bambini (Italija), CESIE (Italija), Teatrul National Radu Stanca Sibiu (Romunija), Aalborg Karneval (Danska), CENTAR E8 (Srbija), CNC Danse ( Francija), Den Selvejende Institution Swinging Europe (Danska), Trafo House of Contemporary Arts (Madžarska), European Educational Exchanges - Youth for Understanding (Belgija), PIONIRSKI DOM - Center za kulturo mladih (Slovenija).

 

LIBERTY/SVOBODA je financiran s strani Evropske unije, programa Ustvarjalna Evropa.

Dokumenti

Razpis 1.docx (VND.OPENXMLFORMATS-OFFICEDOCUMENT.WORDPROCESSINGML.DOCUMENT 77,39 KB)
Razpis 2.docx (VND.OPENXMLFORMATS-OFFICEDOCUMENT.WORDPROCESSINGML.DOCUMENT 77,32 KB)
Razpis 3.docx (VND.OPENXMLFORMATS-OFFICEDOCUMENT.WORDPROCESSINGML.DOCUMENT 78,59 KB)
Razpis 4.docx (VND.OPENXMLFORMATS-OFFICEDOCUMENT.WORDPROCESSINGML.DOCUMENT 76,38 KB)
Razpis 5.docx (VND.OPENXMLFORMATS-OFFICEDOCUMENT.WORDPROCESSINGML.DOCUMENT 78,45 KB)
Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem