Elvis Fever - The Original Musicians

03.01.2020

Kralji rock 'n' roll ritmov, Sam's fever, originalni glasbeniki in umetniki iz Elvisovih časov, ki nas še danes razvajajo z uspešnicami, so nam pripravili pravi glasbeni spektakel, ki bo v januarju zatresel zidove Festivalne dvorane v Ljubljani.

Kdaj in kje
januar 2020
SRE 29 JAN
29.01.2020 OB 20:00 - DO 23:00 Elvis Fever - The Original Musicians Festivalna dvorana
Vstopnice

85. rojstni dan Elvisa Presleya bomo proslavili v družbi njegove sestrične Donne Presley in izvrstnih glasbenikov, ki so Elvisa spremljali med njegovim uspešnim glasbenem obdobju v 70tih:


GLENN D. HARDIN
Ameriški pianist in aranžer, ki je v 70tih nastopal in snemal z Elvisom, ter mnogimi drugimi znanimi glasbeniki, kot so Dean Martin, Frank Sinatra, Ricky Nelson, Gram Parsons in Linda Ronstadt.

TERRY BLACKWOOD & THE IMPERIALST
Terry Blackwood se je kot najstnik pridružil skupini, ki je z Elvisom sodelovala med 1966 in 1971, povezovala pa jih je ljubezen do gospel glasbe. Skupaj so posneli album ''How Great Thow Art'', ki je prejel tudi Grammyja.

THE HOLLADAY SISTERS
Sestri Ginger in Mary Holladay, najbolj znani po svojem vokalu v pesmih ''Suspicious minds'' in ''In the ghetto''. Z Elvisom sta posneli več kot 90 pesmi, ki se nahajajo na albumih »From Elvis In Memphis«, »Today«, »Promised Land« in mnogih drugih.

PAUL LEIM
Eden najboljših bobnarjev iz Nashvilla in član zasedbe TCB Band – originalni Elvis Presley band, ki še danes po celem svetu prepeva Elvisove največje uspešnice. Paul med drugim sodeluje tudi z zvezdami kot so Lionel Richie, Shania Twain in Tom Jones.

DENNIS JALE
Avstrijski pevec že od leta 2003 nastopa z Elvisovimi glasbeniki po Evropi, s katerimi je odigral več kot 300 koncertov. Poleg Elvisovih glasbenikov se je spoprijateljil tudi z njegovimi številnimi sodelavci in prijatelji.

SAMS FEVER
Slovenski, mednarodno priznani in odlikovani najboljši Elvis Presley cover band v Evropi, je bil ustanovljen leta 2012. Skupina zelo tesno sodeluje z Elvisovimi glasbeniki, in je celo ena redkih v Evropi, s katero je Elvisov kitarist, James Burton, snemal v studiu. Enega od njihovih mnogih koncertov si je ogledala tudi Elvisova žena Priscilla.

Special guest :

DONNA PRESLEY
Elvisova sestrična, ki je poleg hčerke Lise-Marie njegova najožja sorodnica. Odraščala je na Elvisovem posestvu Graceland in svoje dragocene spomine ovekovečila v knjigi Elvis – Precious Memories.

---------------------------------

 

RAZSTAVA v Mali dvorani Pionirskega doma:

"From Memphis to Ljubljana" se imenuje ekskluzivna razstava Elvisovih premetov, kakršne še ni bilo v Sloveniji. Razstava  vsebuje oblačila, nakit, prstane in ure, osebne zapiske, pisma, kostume in mnogo več, kar je bilo v osebni lasti Elvis Preselya. Prav tako razstava vsebuje predmete, ki jih je Elvis imel v lasti kot otrok. 

Vsak predmet posebej pa pripoveduje zgodbo o Elvisovem življenju – vsi ljubitelji glasbe in oboževalci Elvisa jo morate obvezno obiskati.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem