DNEVNIK PRVEGA TEDNA POČITNIŠKIH ŠOL V PIONIRSKEM DOMU

Prvi teden počitniških šol je v Pionirskem domu minil izjemno hitro. Učilnice so bile polne smeha in ustvarjalnosti. Več kot 40 otrok je svoje dopoldneve in popoldneve preživljajo na štirih različnih poletnih počitniških šolah.

V Pionirskem domu na Vilharjevi 14 se je iz Festivalne dvorane slišal glasen smeh. Otroci so ure preživljali na poletni šoli znanstvene fantastike. “Zelo mi je bilo všeč, da smo vsak dan izdelovali drugačne stvari. Mojca nam je pokazala, kako izdelati čarovniške palice, skupaj s Simonom, Markom in Sandijem pa smo iz plastičnih steklenic naredili rakete, ki smo jih spuščali po Festivalni dvorani. Na zeleno platno smo dali čarobna ozadja in se pred njimi posneli. Bilo je noro! Všeč mi je bilo, da je bil z nami tudi pedagog Simon, ki je govoril samo angleško. Veliko smo se naučili.” je povedal eden izmed udeležencev.

Pedagoginja Mojca pa dodaja: “Punce in fantje so tekmovali v tem, kdo bo izdelal raketo, ki bo najdlje letela. Zmagala je ekipa deklic, ki so navdušeno ugotovile, da bodo tudi one inženirke!”

Medtem se je druga skupina otrok potikala po zelenicah okoli Pionirskega doma. Previdno so nabirali rože in si jih ogledovali. Če smo se jim približali, smo lahko slišali, da si tiho mrmrajo nemške besede. Skupaj s pedagoginjo Vero in slikarjem Črtom so otroci cel teden nabirali travniške cvetlice, jih poimenovali po nemško in izdelali čisto svoj herbarij. Nabrane rože so tudi prešteli in se ob tem naučili nemških številk, barv in izštevank. Ena izmed mam udeležencev je komentirala: “Pionirski dom je super! Obiskovala sem ga sama, zdaj pa ga obiskuje tudi moj otrok. Vesela sem, da na dejavnostih tudi on uživa.”

Pestro pa je bilo tudi na drugi lokaciji Pionirskega doma. V ateljeju na Komenskega 9 je brbotalo od ustvarjalnosti. “Skupaj z učiteljema Borisom in Jernejo smo risali vrtnice, slikali baletke in se učili francosko. Imela sem se zelo dobro.” je povedala ena od udeleženk poletne šole Balet: s čopičem in po francosko. Na njej so se udeleženke in udeleženci baleta lotili nekoliko drugače. Spoznali so slikarje, ki so balerine upodabljali na svojih slikah, in se učili o delih telesa, ki jih pri baletu najpogosteje uporabljamo. Na drugem koncu hodnika pa so tečajniki in tečajnice skupaj s pedagogoma Iztokom Amonom in Rosalio Arnšek izdelovali antične mozaike in kipe. Ob ustvarjanju jim je čas hitro minil.

Teden, ki je prepletel učenje, radovednost, sklepanje trdnih prijateljstev in zabavo, lepo sklene najljubši spomin našega pedagoga Marka, ki je čas z otroki preživljal na popoldanskih varstvih: “Moja najljubša prigoda prejšnjega tedna je bila, da sem prepričal pet živahnih fantov, da so z mano brali knjigo Jurijevo čudežno zdravilo Roalda Dahla. Eden izmed njih mi je med branjem celo sedel na rami, da je lahko gledal naravnost v knjigo.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem