Čarobni gozd 2023

Praznični december bomo popestrili s Čarobnim gozdom v paviljonu na Kongresnem trgu. Ustvarjali bomo na otroških delavnicah in se zabavali na različnih predstavah.

Kdaj in kje
december 2023
NED 3 DEC
03. 12. 2023 – 23. 12. 2023 Čarobni gozd 2023 Kongresni trg

V Čarobnem gozdu na Kongresnem trgu bomo od 3. do 23. decembra s pestrim programom razveseljevali naše najmlajše in tudi malo starejše otroke. Vabimo vas v paviljon na Kongresnem trgu na znanstvene, slikarske, glasbene in likovne delavnice za otroke.


V čarobnem vzdušju pod zvezdnatim nebom bomo vsak dan, v času od 17.00 do 19.00, skupaj ustvarjali izdelke, ki nam bodo polepšali praznične dni. Ob petkih, sobotah in nedeljah bomo pravljično – čarobne ustvarjalne delavnice popestrili tudi s spremljevalnim programom.

 

 

PROGRAM PREDSTAV ČAROBNEGA GOZDA

 

Nedelja, 3. 12. 2023

lutkovna predstava: Regec in Kvakec

UI ART

 

Nič ni lepšega, kot pripraviti presenečenje za prijateljev rojstni dan. Razen če je tvoj najboljši prijatelj velika lena žaba, ki bo cel dan prespala! Kvakec uporabi vse žabje trike, da bi razveselil Regca, a brez pomoči gledalcev ne bo šlo.
Ljubka otroška predstava o žabji vztrajnosti in pravem prijateljstvu. 

 

Režija in priredba: Uršula Vratuša Globočnik

Igrata: Uršula Vratuša Globočnik, Ivan Gorbunov

 

 

Petek, 8. 12. 2023

glasbena predstava: Zmaj Zakaj

Uršula Vratuša Globočnik in Marija Filimonenko

 

Potujoča igralca - trubadurja tudi pozimi potujeta in igrata - kot pravita: za pijačo, jedačo, pa ... seveda! Da vam povesta legendo o Zmaju Zakaju, ki je čisto preveč razmišljal in premalo ljubil. Skupaj z gledalci se podata na pot, ki zahteva razvozlavanje ugank, odrekanje, vztrajnost in celo malo zvijačnosti.

Če gre vse po sreči, pa nas Zmaj na koncu nauči, da ima beseda "zakaj" eno samo pravo nadaljevanje: "zakaj je tako lepo živeti"?

 

Igrata: Uršula Vratuša Globočnik in Marija Filimonenko

Scenarij: Uršula Vratuša Globočnik

Scenografija in kostumi: Marija Filimonenko, Evgenija Erohina

 

 

Sobota, 9. 12. 2023

cirkuška predstava: Bufeto kolesar

Zavod Bufeto

Klovn Bufeto predstavi mojstrsko uporabo in vožnjo z vsaj na videz popolnoma navadnim kolesom. Ker pa Bufeto ni čisto vsakdanji kolesar, se gledalci lahko pripravijo na mnoga presenečenja.

 

nastopa: Ravil Sultanov

 

 

Nedelja, 10. 12. 2023

pantomima: Pisani balon

Siniša Minardi

“Pisani balon” je igralsko-pantomimska zgodba o prijateljstvu in o osamljenosti, o trenutkih, ko je naš glavni junak, pisani balon, nezadovoljen in precej divji, hkrati pa odkriva razloge za svoje zadovoljstvo in lastno srečo.

Umetnost pantomime je zelo ustvarjalna in spodbudna za otrokov razvoj. Vsebina predstavice je namenjena tako sprostitvi/zabavi mladih obiskovalcev kot tudi spoznavanju sveta s spodbujanjem ustvarjalnosti, razvijanju otroške domišljije, zanimanja in ustvarjanju popolnoma novih izkušenj. Igralsko  gibanje je vedno prepojeno z različnimi čustvi, idejami in zgodbami, nam je naravno in igrivo. Spoznavanje sveta poteka spontano z aktivnim sodelovanjem otrok na odru, s sprejemanjem in izražanjem lastnih čustev in misli.

 

Petek, 15. 12. 2023

freestyle show: UM & KUNA

Urh Mlakar, Igor Kuna

 

Kaj če bi nekdo naredil pesem posebej za vas? Ali pa mogoče za vašega prijatelja, babico ali sosedo? Bi radi slišali, kaj se zgodi med s snežakom in jelenčkom med bitko s snežnimi kepami?

Vse je možno na UM & KUNA freestyle showu, kjer zgodba nastaja na licu mesta, temo pa določijo otroci. UM & KUNA bosta naše predloge uporabila v povsem novem, enkratnem in neponovljivem komadu.

 

 

Sobota, 16. 15. 2023

lutkovno-igrana predstava: Čebula

Lea Menard

 

Čebula je lutkovno igrana predstava za najmlajše. Igralka in animatorka poleg lutk animira tudi pravo sadje in zelenjavo. Gre za mešanico domišljije in realizma, prežetega z okusi francoske kuhinje. 

Starko piči osa, osa prinese čebulo, bolečina popusti, starka poje čebulo… in tako z vedno večjim tempom predstava teče vse do vrhunca predstave – veličastne francoske čebulne juhe.

Bi poskusili juhico tudi vi?

 

 

Nedelja, 17. 12. 2023

glasbena pripovedka: Orehova vejica

Teja Bitenc

 

Ko Teja Bitenc ni Rdeči nosek in ne igra harmonike, ukuleleja in še česa, svoja glasbila razdeli otrokom in nato skupaj pripovedujejo pravljice. 

Tokrat bomo peli, igrali in pripovedovali slovensko ljudsko pravljico Orehova vejica.

 

 

Petek, 22. 12. 2023

pripovedna risalnica: Slika z jezika

Urh Mlakar, Jernej Žumer

 

Avtorja se pred vsako pesmijo oz. sliko posvetujeta s publiko, o čem naj zgodba govori.

Pobereta naključne predloge ali teme, nato pa iz tega naredita unikatno risbo, opremljeno z ritmom in freestyle rapom, imenovano: "Slika z jezika".

 

 

Sobota, 23. 12. 2023

predstava: Mehurčki in obisk Božička

Kulturni zavod Godot

 

Le kdo se ne spomni prigod malega Cicibana, ki je v legendarni pesniški zbirki Mehurčki Otona Župančiča navduševal že naše starše? Predstava nas bo popeljala v Cicibanov svet, kjer čas teče strašno počasi. Le kdo bi lahko Cicibanu skrajšal ure? Mu vrnil nasmeh na obraz in odpihnil dolgčas stran? Kdo bi lahko naredil dovolj velik milni mehurček, da bi Ciciban vanj spravil vso žalost, bolečino in samoto, ter ga odpihnil daleč, daleč stran?

Predstavi bo sledil obisk Božička.

 

Igra in pripoveduje: Tadej Pišek

 

 

 

Čarobni gozd je del projekta December v Ljubljani 2023. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem