Festivalnice - glasba za otroke

Koncertni cikel obsega nastope kvalitetenih glasbenih skupin iz različnih obdobij glasbene zgodovine ter različnih glasbenih zvrsti.

Pionirski dom - Center za kulturo mladih
19.08.2016
Kdaj in kje
november 2018
NED 25 NOV
25.11.2018 OB 17:00 - DO 18:00 Festivalnice - Swingatan Pionirski dom na Komenskega 9
januar 2019
NED 20 JAN
20.01.2019 OB 17:00 - DO 18:00 Festivalnice Festivalna dvorana
april 2019
NED 21 APR
21.04.2019 OB 17:00 - DO 18:00 Festivalnice Festivalna dvorana

Festivalnice Pionirskega doma ponujajo posebno doživetje in glasbeno matinejo, ki tudi z nastopajočimi skupinami glasbo želijo približati mladostnikom.

 

 

 

25. november 2018, 17.00, Komenskega 9

SWINGATAN:

Projekt Swingatan je akustični gipsy kvartet violine, dveh kitar in kontrabasa. Izvajajo avtorsko swing glasbo in glasbo iz 30-ih in 40-ih let prejšnjega stoletja ter zgodnje jazz standarde v Django Reinhard - Stephane Grapelli stilu, nemalokrat pa posegajo tudi v zgodnja leta bebopa. Stilsko repertoar obsega vse od balad pa do virtuoznih tem, skozi neusmiljeni gipsy rhythm'n'drive. Atraktivno!

 

Življenjepisi članov zasedbe Swingatan:

Peter Ugrin v Sloveniji deluje kot profesor viole na KGBL Ljubljana. Koncertira v različnih komornih sestavih resne glasbe (Kvartet Guud, Godalni kvartet, kvintet). V letu 2014 in 2016 je v Sloveniji in Rusiji krstno izvajal dela ruskega skladatelja Sergeya Luneva. Na področju improvizacije deluje kot profesor jazz violine na Ljubljanski Akademiji. V zasedbi Artbeaters s katero je prejel 1. nagrado na 6. Mednarodnem Jazz tekmovanju v Bukarešti deluje kot vodja, komponist in violinist. Na festivalu in delavnici Jazzinty je leta 2013 osvojil vse tri nagrade: za najboljšo skupino (Artbeaters), izvedbo ter za najboljšo lastno kompozicijo. Kot dirigent vodi Big Band Gverillaz, s katerim nastopa po domačih in tujih festivalih.

 

Marko Čepak - Maki je magistriral iz jazz kitare na G.Tartini Konservatoriju v Trstu (Italija). V zadnjem letu študija pa pripravlja tudi doktorat. Redno nastopa po mednarodnih odrih z dvema ameriškima kitaristoma John Stowell in Russ Spiegl. Je tudi član mednarodne zasedbe s priznano ameriško jazz pevko Rachel Gould, trenutno edino živečo pevko, ki je sodelovala z legendarnim trobentačem Chet Bakerjem. V zadnjih 10 letih je sodeloval pri številnih projektih in na posnetkih pri čemer je sodeloval z jazz glasbeniki večinoma iz Italije, Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Je član zasedbe Artbeaters s katero koncertira po Sloveniji in drugod po Evropi.

 

Marko Mozetič - Mozo, je študiral kitaro na konzervatoriju v Celovcu in kompozicijo ter aranžiranje na Berklee College of Music v Bostonu. Aktivno sodeluje s priznanimi glasbeniki ter piše glasbo za uveljavljene izvajalce in različne zasedbe, kot so: Iva Stanič, Eva Hren, Bigband RTV Slovenija, SunBeatzz, Steve Mead, Denis Novato, idr. Izdal je dve avtorski zbirki za klasično kitaro "Kitara me zabava".

 

Zmago Štih (harmonika) se je sprva šolal na SGBŠ Ljubljana v razredu prof. Erna Sebastiana. Kasneje je nadeljeval študij v Nemčiji / Weimar na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v razredu prof. Ivana Kovala. Sodeluje v različnih komornih sestavih, kot tudi solistično. Je večkratni nagrajenec različnih državnih kot tudi mednarodnih tekmovanj, zaposlen kot učitelj harmonike na glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. 

 

Nikola Matošič že vrsto let sodi med najboljše slovenske kontrabasiste hkrati pa si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene. Sodeloval in nastopal je s svetovno znanimi jazzovskimi glasbeniki kot so: Deborah Brown, Rachel Gould, Aron Goldberg, Doug Hammond, Howard Curtis, Doug Sides, Alan Praskin, Herb Geller, Don Menza, Peter Mihelič,…Deluje tudi kot spremljevalni član mnogim Slovenskim jazz zasedbam. Leta 2013 je z jazz ikono Doug Hammondom nastopal med drugim tudi na enem izmed najprestižnejših jazz festivalov na svetu - Nordsee jazz festival.

 

 

DRUGI TERMINI LETOŠNJIH FESTIVALNIC:

- 20. januar 2019, 17.00, Festivalna dvorana

- 21. april 2019, 17.00, Festivalna dvorana

 

Vstopnice bodo na prodaj preko sistema Moje karte in uro pred začetkom na blagajni Festivalne dvorane.

 

Vstopnina:

- otroci od 3. leta dalje 3 €

- odrasli 6 €

- tečajniki PD z izkaznico prost vstop
(prosimo, da udeležbo predhodno potrdite na e-naslov: tajnistvo@pionirski-dom.si).

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem