Najem prostorov

Kdo ne pozna Festivalne dvorane?

NAJEM FESTIVALNE DVORANE

Festivalna dvorana je tehnično opremljena za izvedbo tako zahtevnih kot manj zahtevnih prireditev. Postavitev miz, odra, stolov ter ostalih scenskih elementov prilagodimo glede na število obiskovalcev in vrsto prireditve.  Primerna je za manjše število obiskovalcev ( pod 100) kot za večje število (tudi do 750 oseb). V primeru manjšega števila obiskovalcev ali razdelitve programa na dva dela (odrski program in pogostitev) lahko dvorano razdelimo na dva dela z veliko rdečo žametno zaveso.

Najamete jo lahko za:
POSLOVNA SREČANJA,

KONGRESE,

DRUŽABNA SREČANJA,

VALETE,

MODNE REVIJE,

SVEČANE VEČERJE,

ROJSTNODNEVNE ZABAVE,

POROKE,

 IN NOVOLETNE ZABAVE.

PRIPRAVIMO VAM LAHKO TUDI CELOVITO PONUDBO Z GLEDALIŠKIM PROGRAMOM, V SODELOVANJU S SLOVENSKIM MLADINSKIH GLEDALIŠČEM ALI PANČ FESTIVALOM (STAND UP KOMIKI).

V Festivalni dvorani smo  gostili številne dogodke: izbor Femme Fatal 2014, poslovno srečanje AmCham, kongres marketinške sekcije EF - FANFARE, študentsko zabavo BUJTA REPA, valete različnih osnovnih šol, PANČ festival, različne obletnice in podelitve priznanj podjetij, modne revije, pevske nastope in številna novoletna srečanja zaposlenih.

Že vrsto let sodelujemo s podjetjem Vivo Catering, ki svojo gostinsko ponudbo vedno prilagodi različnim okusom in željam naročnika. Za podjetja, posameznike in druge najemnike Festivalne dvorne vedno pripravimo kakovostno kulinarično in celovito programsko ponudbo, saj si želimo postati eden od prepoznavnih organizatorjev družabnega življenja in prireditev v Ljubljani in širše.

Skozi  leto organiziramo:
Tedenske plese za vse generacije
Prireditve za otroke
Rojstno dnevne zabave
Glasbene matineje - Festivalnice
Gledališke matineje - Igro gledališče išče

Maturantske plese
 


ZGODOVINA FESTIVALNE DVORANE
Festivalna dvorana je že desetletja sinonim družabnega življenja v Ljubljani, saj je Plečnikova dvorana prav gotovo najlepša plesna dvorana v Sloveniji. Sprva je bila stavba, poznana tudi kot Baragovo semenišče, ki so jo gradili med leti 1936 in 1941, namenjena nastanitvi semeniščnikov. Postavljena je na območju nekdanjega ljubljanskega pokopališča pri sv. Krištofu. Štirinadstropna polkrožna stavba (drugi polkrog, ki bi jo sklenil v poln krog, ni bil nikdar dozidan, čeprav ga je Plečnik v načrtu predvidel) je narejena po zgledih rimskega Koloseja in Angelskega gradu. Zaprta polkrožna stavba skriva zanimivo atrijsko dvorišče. Vsako nadstropje na notranji strani stavbe povezuje po vsej dolžini obodni hodnik, ki vodi k posameznim celicam.
Leta 1956 je arhitekt Anton Bitenc osrednji del stavbe preuredil za potrebe Festivalne dvorane. V dvorano vodi monumentalno stopnišče s stebri in okrasnimi skulpturami. Razkošni stebri pa krasijo tudi preddverje in veliko dvorano.
Ni veliko Slovencev, ki še niso bili na prireditvah v Festivalni dvorani. V njej so bile izvedene številne domače in mednarodne plesne prireditve, koncerti, kongresi, modne revije, valete, maturantski plesi,
poroke in številne druge prireditve.
Namenjena pa je tudi najširši predstavitvi ustvarjanja otrok in mladih v Ljubljani in širše. V sodelovanju s sorodnimi društvi in institucijami oblikujemo programe, namenjene otrokom, mladim in odraslim na plesnem, glasbenem in gledališkem področju.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem