Mednarodni filmski festival ZOOM

Žirija festivala ZOOM.12

Predstavljamo letošnje člane žirije festivala ZOOM.12

05.03.2018

 

LOTOS VINCENC ŠPAROVEC (1971) je študiral dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT. V MGL je odigral preko trideset vlog v različnih igrah, občasno pa nastopa tudi na odrih drugih slovenskih gledališč. Za seboj ima uspešno in bogato kariero v filmih in na televiziji. Je tudi pomorec, boksar in častnik slovenske vojske.

 Foto: Aljoša Rebolj

 

NIKA AUTOR (1982) je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, nato pa doktorirala na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju. Njena dela formalno segajo na področja filma in filmske teorije, videa, fotografije, grafike in slikarstva, v njih pa obravnava predvsem različne družbeno angažirane teme in anomalije urbanih okolij.

 

NACE ZAVRL je diplomant teorije sodobne umetnosti na Goldsmiths, Univerzi v Londonu, kjer se ukvarja s filmsko teorijo, tehnologijo in digitalnimi mediji. Nace piše o filmskih in eksperimentalnih medijih za Sense of Cinema, Film matters in Ekran, predaval pa je v Slovenski kinoteki in Mestnem muzeju v Ljubljani.

ALEŠ BELAK (1967) je vrsto let je delal na RTV Slovenija kot snemalec, danes pa dela kot direktor fotografije, snemalec druge ekipe in steadicam operater.

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem