BODI PISATELJ/PISATELJICA

Zaključna prireditev literarnega natečaja Bodi pisatelj 2018

Podelili smo nagrade najboljšim mladim literatom.

18.02.2018

Foto: Igor Sukur

V četrtek, 15. februarja 2018 smo ob 10. uri v Festivalni dvorani podelili nagrade sodelujočim na 5. Literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica.
Med nami so bili več kot odlični mladi ustvarjalci, ki so na natečaju sodelovali z 228 prispevki. H kreativnim literarnim delom je letos pripomoglo 90 mentorjev iz 74 osnovnih šol iz celotne Slovenije.

 

Mlade pisateljice in pisatelji ste ustvarjalno nadgradili iztočnice iz kratkih zgodb Bojana Martinca in nastale so kratke umetnine, ki so jih žirije prepoznale kot: izvirna in iskrena literarna dela, napisana s skrbno izbranim besediščem, dela, ki so duhovita in napisana v različnih žanrih.

 

Program je povezovala Carmen L. Oven, mladi literati pa so lahko slišali kako njihova zgodba zveni iz ust igralca Daria Varge in igralke Marinke Štern. Dogodek je z glasbo, ki jo je vodila Plečnikova misel pospremil glasbenik, skladatelj in umetniški fotograf, Lado Jakša.

 

Podelili smo 3 nagrade za drugo in tretjo triado osnovnih šol. Nagradili pa smo kar 13 literarnih del, ki jim je žirija v sestavi: Jane Kolarič, pesnice in pisateljice, članice DSP, prof. Marjetke Krapež, slovenistke na gimnaziji Vič ter dr. Aksinje Kermauner, pisateljice in članice DSP; namenila posebno omembo.

 

Obrazložitve žirije in seznam nagrajencev si lahko ogledate tukaj, odlomke nagrajenih besedil druge triade si lahko preberete tu, tretje triade pa tu.

Po podelitvi nagrad so se mentorji udeležili delavnice kreativnega pisanja, ki jo je pripravila prof. Marjetka Krapež, mladi ustvarjalci pa so se preizkusili na delavnicah animiranega filma, scenaristike in impro gledališča.
Animirani filmček, ustvarjen na podlagi nagrajenih besedil si lahko ogledate na youtube kanalu PD.

 

 

»Kadar me stvar prime, jo znam«, je zapisal mojster Plečnik.

Hvala vsem sodelujočim mladim literatom, njihovim staršem hkrati pa iskrena hvala tudi vsem mentorjem in mentoricam, ki spodbujajo in navdušujejo učence za pisanje kratkih zgodb!

 

 

Ostanite ustvarjalni in se vidimo na literarnem natečaju Bodi pisatelj 2019!

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem