Festival znanosti in umetnosti HOKUS POKUS

Izobraževanje za mentorje in mentorice

V okviru festivala Hokus Pokus Pionirski dom pripravlja izobraževanje za mentorje in mentorice.

06.01.2021

IZOBRAŽEVANJE ZA UČITELJE NARAVOSLOVJA IN UMETNOSTI:
PREŠITJE ZNANOSTI IN UMETNOSTI V IZOBRAŽEVALNEM PROCESU

 

V Pionirskem domu bomo letos v okviru 14. festivala Hokus Pokus pripravili izobraževanje za učitelje naravoslovja in likovne umetnosti, ki bo zaradi razmer potekalo po spletu. 

Izobraževanje bo v ospredje postavilo vprašanje “Kje se skriva ustvarjalnost v naših možganih in kako sta povezani znanost in umetnost?”.

Izobraževanje bo sestavljeno iz treh različnih vidikov: znanosti, umetnosti in pedagogike. Predstavljeni bodo praktični vidiki povezovanja obeh panog in teoretska izhodišča. 

 

Izobraževanje bo potekalo preko video konference na ZOOMu v dveh sklopih:

- Prvi sklop bo potekal v soboto, 16. januarja 2021 med 10. in 14. uro. Na njem bodo sodelovali: Damijan Štefanc, Katja Jeznik, Zarja Muršič in Nina Koželj.

- Drugi sklop izobraževanja bo potekal 6. februarja od 10.00 do 12.15 preko video konference na ZOOMu. Na njem bosta umetnica Nina Koželj in pedagoginja programa Mladi raziskovalci Vesna Tripković preko konkretnih dejavnosti povezovali znanost in umetnost.

 

Prvi sklop izobraževanja 16. januarja bo potekal po sledečem razporedu:  

10.00 – 11.30  Povezovanje znanosti in umetnosti v izobraževalnem procesu (Damijan Štefanc, izredni profesor za didaktiko in kurikularne teorije na Oddelku za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Katja Jeznik, asistentka na področju obče pedagogike in teorije vzgoje na Oddelku za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani)

11.45 – 12.45  Znanost v izobraževalnem procesu (Zarja Muršič, raziskovalka kognitivne znanosti)

13.00 – 14.00 Praktični primeri uporabe znanosti v likovnem procesu (Nina Koželj, umetnica)

 

Po izvedenih delavnicah bodo mentorji prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju, ki ga lahko uveljavljajo pri točkah kariernega razvoja.

 

Kotizacija za udeležbo na delavnicah znaša 20 €, ki jo lahko za mentorico ali mentorja poravna izobraževalna ustanova. Kotizacijo je potrebno poravnati preko TRR do 14. januarja 2021. Za prijavo na delavnico izpolnite priloženi obrazec, na katerem so tudi podatki za plačilo. 

 

* Število mest je omejeno.

 

 

PRIJAVNICA ZA DELAVNICO

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem