Glasbeni festival

Zaključek 12. Glasbenega festivala

Festivalno dvorano so v sredo, 27. marca 2019 zatresli mladi glasbeniki.

Pionirski dom – Center za kulturo mladih je v sredo, 27. marca, na odru Festivalne dvorane ob zvokih dvanajstih tekmovalcev s slovenskih osnovnih in srednjih šol, tako posameznikov kot skupin, zaključil 12. Glasbeni festival. Na festivalu so nastopili Orkester OŠ Gorišnica, Ana Jovanović, ROCK'N'DOL, Zoja&Suzi, MAiDA, Dora Šandor, JANKO ROCKs, Pia, Lua in Din, Tinkara Kastelic, -Neutral+, Manca Eržen in Hinotama.

 

Približno polovica nastopajočih je bila iz Ljubljane in okolice, druga polovica pa iz različnih koncev Slovenije. Kot je izpostavila direktorica Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih Viktorija Potočnik smo kljub številnim komercialnim festivalom veseli odziva mladih, ki poleg številnih šolskih obveznosti ustvarjajo svojo avtorsko glasbo, s katero vzdržujejo in vlivajo nekaj optimizma v precej nespodbudno okolje razvoja slovenske glasbe.

 

Že več kot deset let Glasbenega festivala, ki ga organizira Pionirski dom – Center za kulturo mladih, dokazuje, da so mladi iz osnovnih in srednjih šol, katerim je festival namenjen, ustvarjalni in predani ljubezni do glasbe. Glasbeni festival Pionirskega doma je žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih otroškega in mladinskega glasbenega ustvarjanja.

Tudi letos se je pokazala ljubezen, trud in pripadnost glasbi, ki so jo opazili tako poslušalci, kot strokovna žirija, ki so jo sestavljali glasbeni urednik in radijski voditelj Andrej Karoli, ter vrhunska glasbenika Gal Gjurin in Rok Terkaj, pod vodstvom vodji festivala Andreja Pekaroviča in Jureta Karasa, saj so tekmovalce, kot tudi skupino glasbenikov Pionirskega doma, ki so skrbeli ne tekmovalni del glasbenega programa, nagradili z bučnim aplavzom in navdušenjem.

 

Strokovna komisija je izbrala favorita v posamezni kategoriji, ker pa je bilo letos prijavljenih izrazito več skupin kot posameznih izvajalcev, smo izjemoma podelili nagrade v kategorijah najboljšega glasbenega izvajalca ter najboljšega izvajalca vokalista.

 

Nagrado za najboljšega glasbenega izvajalca je prejela skupina Hinotama, izvajali so avtorsko skladbo njihove članice Hane Fatur z naslovom Sloni, nagrado za najboljšega izvajalca vokalista pa Ana Jovanović, dijakinja Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana, ki je prepričala s svojo interpretacijo pesmi Young and Beautiful Lane Del Rey.

 

Zmagovalci so dobili praktično nagrado v obliki glasbene opreme. 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem