ANGLEščINA: Priprava na izpit IELTS

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Izvajamo pripravo na izpit IELTS (International English Language Testing System), ki je najbolj priljubljen izpit iz angleščine na svetu. Preverja sposobnost študija v angleškem jeziku, je pogoj za pridobitev vize za bivanje v Avstraliji, Kanadi in na Novi Zelandiji ter za pridobitev vize za študij v Avstraliji, pa tudi za študij na raznih univerzah v tujini.


Za izvajanje priprave na izpit IELTS (International English Language Testing System) smo se odločili zaradi vse večjega povpraševanja in vse večje razširjenosti izpita IELTS, saj ga na leto opravlja več kot 2 milijona ljudi. Z našo pomočjo se kandidati na izpit pripravijo sistematično, temeljito in kvalitetno, kar jim omogoče najboljše možnosti za dosego čim boljšega rezultata na izpitu. 


Izpit:

  • preverja sposobnost študija v angleškem jeziku  
  • je pogoj za pridobitev vize za bivanje v Avstraliji, Kanadi in na Novi Zelandiji ter za pridobitev vize za študij v Avstraliji, pa tudi za študij na raznih univerzah v tujini
  • veljavnost certifikata je omejena na dve leti, izpitni roki pa so vsak mesec (razen avgusta)

Izpit tistim, ki ga opravijo, pomaga pri življenju, študiju in delu v tujini. IELTS uradno priznava več kot 8.000 organizacij po vsem svetu, med drugim državne in akademske ustanove ter zaposlovalci. Pogosto je opravljen izpit IELTS tudi pogoj, ki se zahteva za imigracijo v angleško govoreče države.
 

Na voljo in glede na potrebe kandidatov je možno izbirati med dvema moduloma izpita:
 

  • Modul Academic Training preverja znanje angleščine, potrebno za dodiplomski študij oziroma podiplomski študij ali dodatno izobraževanje v angleško govorečih državah. 
  • Modul General Training preverja znanje angleščine za uporabo na delu ali v vsakdanjem življenju. Namenjen je ljudem, ki se želijo odseliti v Avstralijo, Kanado, Novo Zelandijo ali Združeno kraljestvo.


Ocene na izpitu IELTS ustrezajo različnim ravnem znanja angleščine. Ne delijo se na pozitivne in negativne, temveč je vsak del izpita – slušni, bralni, pisni in ustni – posebej ocenjen z oceno od nič do devet (devetstopenjski sistem ocenjevanja). Zaradi tega je priporočljivo, da se kandidat pred opravljanjem izpita pozanima o zahtevani oceni, kajti posamezna izobraževalna ustanova oz. država zahteva različne ocene ( t.i. Band Scores).
 

Izpit IELTS je v Sloveniji mogoče opravljati enkrat na mesec, in sicer v Ljubljani na British Councilu, razen v avgustu. Na izpit se je treba prijaviti najmanj 40 dni pred rokom.


Več o samem izpitu si lahko preberete TUKAJ

 

Glede na sestavo izpita in možne roke opravljanja izpita traja priprava 20 pedagoških ur (10 srečanj po 90 minut). Za termin in način priprave se dogovorimo s kandidatom/kandidati glede na obstoječo in zahtevano raven znanja. 

 

Tel.: 01/234 8 210, 051/302 407; e-mail: jeziki@pionirski-dom.si

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem