ITALIJANščINA: Mednarodni izpiti (IT)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Mednarodni izpiti iz italijanskega jezika CILS, CELI in PLIDA so v skladu s Skupnim evropskim okvirjem za tuje jezike (CEFR). Priprava na izpite je vključena v redne tečaje italijanskega jezika v Pionirskem domu, organiziramo pa tudi posebne tečaje priprave na mednarodne izpite za odrasle.

Celoletni programi
12+ 15 + 18 +

Kaj so mednarodni izpiti iz znanja italijanskega jezika CILS, CELI in PLIDA? 


Mednarodni izpiti iz italijanskega jezika CILS, CELI in PLIDA so v skladu s Skupnim evropskim okvirjem za tuje jezike (CEFR). Priprava na izpite je vključena v redne tečaje italijanskega jezika v Pionirskem domu, organiziramo pa tudi posebne tečaje priprave na mednarodne izpite za odrasle. Izpite je mogoče opravljati na sledečih stopnjah:
 

STOPNJA

MEDNARODNI IZPIT

A1

CELI 1

CILS A1

A2

CELI 1

CILS A2

B1

CELI 2

CILS Uno B1

B2

CELI 3

CILS Due B2

C1

CELI 4

CILS Tre – C1

C2

CELI 5

CILS Quattro – C2

 

Izpiti zajemajo vse štiri jezikovne spretnosti: poslušanje, govor, branje in pisanje. Izpiti so sestavljeni iz vrste raznolikih nalog, ki preverjajo kandidatovo znanje uporabe italijanščine, in torej zahtevajo od kandidata, da si v pripravi na izpite razvije veščine, ki so potrebne za praktično uporabo italijanskega jezika v najrazličnejših kontekstih. 


Izpiti CELI in CILS odpirajo vrata do postopka pri izbiri zaposlitve, za lasten razvoj v karieri ali pa za napredovanje v službi. Za druge pa pridobljen certifikat predstavlja mednarodno priznano usposobljenost v italijanskem jeziku in s tem pomemben korak k dobri zaposlitvi v evropskem prostoru.
 

Za več informacij o izpitih nas kontaktirajte na jeziki@pionirski-dom.si ali na  karmen.feher@pionirski-dom.si.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem