BRALNI KLUB: Bralni klub

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Program je namenjen širjenju pozitivnega odnosa do branja. Namenjen je otrokom in odraslim, sklopi se tematsko prilagajajo članom bralnega kluba, vsako posamezno skupino pa skušamo sestaviti čim bolj homogeno, glede na poznavanje posameznega tujega jezika in starost članov.


Program poteka v več tujih jezikih: 

  • angleščina
  • nemščina
  • francoščina 
  • španščina
  • italijanščina


Tečajniki se lahko odločijo za obiskovanje enega bralnega kluba v tujem jeziku (celoletni program) oziroma za kombinacijo več bralnih klubov (več krajših programov, kombinacija več jezikov; sešteto tak program po urah predstavlja enako kvoto kot en celoletni program). Dokončna oblika izvajanja programa se določi v skladu s profilom in željami prijavljenih tečajnikov.  

Predvideno število članov kluba je 5-8, srečanja pa potekajo vsakih 14 dni in trajajo 90 minut. Na ta način imajo starejši učenci oz. odrasli dovolj časa, da doma preberejo izbrano delo, preden se o tem delu pogovarjamo na tečaju. 90-minutna srečanja pa omogočajo razvoj bolj poglobljene debate oziroma, pri mlajših učencih, branje samega dela ter izdelavo kvalitetnega izdelka na podlagi prebranega besedila.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem