VIZUALNA UMETNOST : Šola šivanja in oblikovanja

Ničesar še niste dodali med Prijave.

V okviru dejavnosti otroci izvedo, kako in iz česa nastanejo obleke, modni dodatki in tekstil za dom. Spoznajo, da smo ljudje tisti, ki jih z ljubeznijo in pozornostjo oblikujemo, trgovina pa kraj, kjer jih samo kupimo. Šivanje, kvačkanje, pletenje, so ročne spretnosti, ki jih bodo tečajniki usvojili.

Celoletni programi
8 +

 

Kako poteka pouk si lahko ogledate TUKAJ

Potrošništvo in nakupovanje sta preplavila naš vsakdan in postala ena temeljnih "vrednot" naše civilizacije in žal, tudi našega mesta, Ljubljane. Vse, kar potrebujemo, si kupimo, skoraj ničesar več ne naredimo sami. Takšen način razmišljanja in obnašanja je neekološki saj kupujemo in zavržemo preveč predmetov. Večina otrok se danes sploh ne zaveda, da nekdo izdela obleko, torbico, broško, uhane, igračo,... preden jih kupijo v trgovini.

Na delavnicah se bomo spoznavali z različnimi materiali, vrstami blaga in različnimi tehnikami ročnih del (šivanje, kvačkanje, štrikanje, pletenje, krojenje, itd.).

Spoznali bomo, da moda niso samo modne skice, kroji, kreacije in oblačila, ampak skupek ustvarjalnosti, ki jih bomo povezali z varstvom okolja, narave, družbenim kontekstom in iskrivimi domislicami.

Med procesom dela otroci iz materialov izbirajo barve, vzorce in kombinacije in ob tem spoznavajo, da lahko tudi s ponovno uporabo in reciklažo sami dejavno prispevajo k varovanju in ohranjanju okolja.

 

Šola šivanja in oblikovanja poteka v prostorih Pionirskega doma na Vilharjevi 11 (II. nadstropje, učilnica 20, Muca Copatarica).

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem