VIZUALNA UMETNOST : Slikarske delavnice za odrasle

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Na delavnici se slušatelji spoznavajo s klasičnimi tehnikami slikarstva, gojijo kreativno in abstraktno razmišljanje in analizirajo rezultate.

Celoletni programi
18 +

Na delavnici se slušatelji spoznavajo s klasičnimi tehnikami slikarstva, gojijo kreativno in abstraktno razmišljanje in analizo rezultatov. Slikarstvo s svojimi različnimi izraznimi sredstvi nas popelje na tečaju od osnov risanja, zasnove kompozicije pa vse do abstraktnih barvnih likovnih izdelkov.

Program slikarstva se široko razpenja od osnov risanja, viziranja in kompozicijskih načel na slikovnem polju, pa vse do likovnoteoretskega spoznavanja pravil barvnega snovanja. Poleg uvajanja teoretičnega znanja v likovne zasnove je del programa namenjen tudi spoznavanju različnih slikarskih tehnik – slikanje z akrili, oljem, priprava jajčne tempere, akvarela in gvaša. Tehnično tečaj ponuja tudi spoznavanje priprave slikarske površine – tabelno slikarstvo, slikanje na papirju in na platnu.

Delavnica poseben poudarek namenja tudi opazovanju sveta v katerem živimo in ga želimo prenesti v likovno delo. Slikarstvo v Pionirskem domu je raziskovanje širokega polja umetniškega izražanja, v katerem se znanje in izkušnje vsakokrat nagrajujejo in dopolnjujejo z eksperimentiranjem bodisi s čopičem ali katerim drugim materialnim sredstvom.  

 

Slikarske delavnice za odrasle potekajo v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem