ZNANOST ZA OTROKE: Mladi raziskovalci

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Otroci na delavnicah s konkretnimi poskusi odkrivajo zakonitosti osnovnih pojavov okoli nas, kot so zrak, voda, ogenj, elektrika, magnetizem ter razvijajo ostrino opazovanja in zaznavanja, ugotovitve pa preverjajo s poskusi.

Celoletni programi
4 +

Program je namenjen radovednim, zvedavim otrokom, ki nenehno sprašujejo ZAKAJ? Naravoslovje je aktivna, poučna in zabavna dejavnost, kjer otroci z opazovanjem in eksperimentiranjem odkrivajo in spoznavajo pojave, živa bitja, predmete, snovi...

Program usmerja otrokovo iniciativnost in ustvarja izkušnje, ki otroku pokažejo kontradiktornost z njegovimi zamislimi. Inovativni pouk naravoslovja temelji na raziskovalnem učenju in samostojnem izvajanju poskusov ter razvijanju eksperimentalnih veščin. Obenem spodbuja kreativnost na naravoslovnem področju in sposobnost reševanja tovrstnih vprašanj. Stalna zaposlitev otrok ni edini kriterij za uspešno naravoslovno poučevanje. Pomembna je miselna prisotnost - to pa vzpodbuja pedagog s primerno komunikacijo. Aktivno učenje je pomembno saj omogoča lažje razumevanje osnovnih naravoslovnih pojmov in procesov.
S programom aktivno sodelujemo z znanstvenimi ustanovami, ki jih obiskujemo: Hiša eksperimentov, Institut Jožefa Stefana, Prirodoslovni muzej, Botanični vrt,..

 

! NOVOST !

 

  • RAZISKOVANJE IN DOŽIVLJANJE NARAVE
     

 

Nov program raziskovalcev bo večino časa potekal v naravi, bližnjih parkih, ob večjem dežju ali sneženju pa bodo naše zatočišče prostori na Vilharjevi 11. Otroci bodo z lastnimi izkušnjami, doživljanjem narave in tekočim učenjem* spoznavali različne živali, rastline in zemeljske procese. Z iskanjem povezav med naravo in znanstvenimi izumi, bodo na lastni koži spoznali koliko možnosti ponuja narava. Na ta način bodo spoznavali sebe, svojo okolico in medsebojne odnose z vrstniki ter ob tem krepili samozavest. (skupina MRTO1)

 

 

Druga skupina bo, zaradi kasnejšega termina, zimske temne večere več časa preživela v učilnici in ateljejih, kjer bomo povezovali naravo z umetnostjo. Spoznavali bomo različne materiale in ustvarjalne tehnike ter iz njimi ustvarjali. Raziskovali bomo kako in zakaj je narava od nekdaj navdihovala tako znanstvenike kot umetnike. (skupina MRTO2)

 

* Tekoče učenje po Josephu Cornellu, kjer stopenjsko vodimo udeležence od navdušenja, usmerjene pozornosti, direktne izkušnje do globljega razumevanja narave in naše vloge v njej.

 

  • TEHNOVEDOVE DELAVNICE ROBOTIKE
    (Pouk poteka na lokaciji Vilharjeva 11 ob četrtkih)

Pripravili smo "TehnoVedove delavnice robotike", ki so namenjene otrokom starejšim od 10 let, ki jih zanima kako deluje robot in kaj potrebuje za njegovo izdelavo in delovanje. Posvetili se bomo mehaniki in zakonitostim sveta okoli nas, spoznali elektriko in se podali v svet programiranja s sistemom ARDUINO. Naučili se bomo osnov programskega jezika in se preskušali v konstruiranju robotov, ki jih bomo seveda sami programirali. Skozi igro in sodelovanje bomo spoznavali z različnimi načini konstruiranja. Vabljeni vsi, ki jih svet robotike privlači in bi se radi kaj novega naučili in zabavali. (skupina MRČE1)

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem