VIZUALNA UMETNOST : Grafične delavnice za odrasle

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Na delavnici se spoznajo s klasičnimi tehnikami grafike, krepijo abstraktno mišljenje in anticipacijo rezultatov. Obenem dopolnjujejo izročilo mesta Ljubljane kot prestolnice klasične grafike v svetu nasploh (ljubljanska grafična šola, ALUO in Grafični bienale).

Celoletni programi
18 +

Programi, ki ohranjajo grafično ustvarjalnost živo imajo vrednost, ki krepi v srednjeevropskem prostoru to, kar je tukaj ena izmed glavnih kompetenc - mišljenje o reprodukciji umetniškega dela, demokratizaciji umetnosti, širjenju originalnega umetniškega dela, eksperimentiranju in doseganju rezultatov, primerljivih v evropskem in globalnem merilu. 
 

Udeleženci programa se spoznajo z številnimi grafičnimi tehnikami, osvojijo tehnologijo in lastnosti materialov, ter barvno teorijo. Program je zaradi kompleksnosti vsebin dinamičen, sama narava tehnike pa omogoča, večje število grafičnih odtisov. Proces izdelave matrice ter tiskanje zahtevata organiziranost, zato se znotraj skupine razvija sodelovanje in medsebojna pomoč, ki pripomoreta k prijetnemu delovnemu vzdušju – le-ta je na tečaju vseskozi prisoten, narava dela pa ima seveda tudi terapevtske lastnosti.

 

Grafične delavnice za odrasle potekajo v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem