VIZUALNA UMETNOST : Grafične delavnice

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Leta 2009 smo v Art Centru ponovno pričeli izvajati delavnice grafike, ki so nekoč močno zazanamovale likovno dejavnost Pionirskega doma. Nekoč Bogdan Borčič, danes Zora Stančič so imena, ki so in še vedno zaznamujejo pristop in način dela grafičnih delavnic.

Celoletni programi
8 +

Grafika namenjena otrokom, temelji na uporabi ekoloških materialov in barv ter preprostih tehnik. Otroci se bodo seznanili z samim principom grafike (zrcalnost), njenim osnovnim namenom in razlogi za nastanek. 
Program je sestavljen iz treh vsebinsko zaokroženih sklopov tehnik – ploski tisk (monotipija, negativna monotipija, tisk s premično šablono, kuhinjska litografija), visoki tisk (kartonski tisk, kolažni tisk, kolagrafija, linorez) ter globoki tisk (suha igla). Vsaka tehnika pa pomeni tudi spoznavanje novih materialov, orodij ter strojev. Poudarek bo tudi na slovenskih in tujih avtorjih, ki so ustvarjali v določeni tehniki, občasno pa si bomo ogledali tudi kakšno grafično razstavo. 
Otroci se bodo skozi različne tehnike naučili videti razlike v izraznosti ter tako razvijali čut za likovno občutljivost in senzibilnost. Zaradi narave grafike (zrcalnost končnega odtisa, delo z materialom) razvijajo sposobnost predvidevanja ter motorične spretnosti. Veliko poudarka pa bo tudi na spoznavanju lastnosti posameznih materialov, barv ter uporabi različnih orodij.

 

Grafične delavnice potekajo v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem