UPRIZORITVENA UMETNOST: Gledališče

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Program spodbuja in vzgaja otroke za sproščen nastop na odru in pridobivanje socialnih in individualnih veščin, ki jih s pridom lahko uporabljamo tudi na drugih področjih življenja.


V gledališkem studiu Pionirskega doma otroci, mladi in odrasli spoznavajo, osvajajo in se preiskušajo sprva v osnovah, pozneje pa v nadgradnji raznolikih gledaliških izrazov. Preko gledaliških improvizacij potujemo od giba, prostora, čustev, pripovedi do medsebojnega igralskega sodelovanja. Naučimo se pravilno izvajati dihalne in sproščevalne odrske vaje, premagujemo tremo, razvijamo kreativnost, domišljijo, hipno reagiranje in nenazadnje govorno spretnost. Vse naučeno znanje na koncu združimo pri delu na izbranem dramskem besedilu. Več kot uspešno sodelujemo na gledaliških festivalih, v šolski improvizacijski ligi, v mali gledališki šoli ter se ponašamo z izjemnimi gledališkimi avtorskimi projekti.

 

 

  • DRAMA V PIONIRSKEM DOMU - PIONIRSKI DOM V DRAMI (skupina TEDR)

Naše tradicionalne gledališko-improvizacijske programe smo nadgradili s sodelovanjem s SNG Drama Ljubljana! Otroci se bodo tako še vedno preizkušali v praktičnih gledaliških izzivih, obenem pa si bodo v sklopu gledališke skupine udeleževali predstav (abonmaja) v Drami, si ogledali zaodrje Drame in spoznali širši in ožji ustroj gledališča skozi pogovore in delavnice z različnimi gledališkimi profesionalci.

 

  •  GLEDALIŠKA SKUPINA ZA PEDAGOGE (skupina TEPED)

Skupina je namenjena pedagogom, ki želijo izpopolniti svoje znanje impra ter impro tehnike uporabiti kot trening zase in za izboljšanje svoje performativnosti, predvsem pa si želimo, da začnejo te impro tehnike vključevati na različna področja v šoli. Pedagogi bodo svoje znanje lahko praktično uporabili naprej in ga prenesli na mladostnike, ki bodo tako postali kvalitetnejši in aktivnejši uporabniki kulturnih vsebin – gledaliških predstav.

 

!! NOVOST !!

  • PRIPRAVA NA SPREJEMNE IZPITE AGRFT (skupina TESPR)

Program priprave na sprejemne izpite (30 ur) je sestavljen iz dveh delov: skupinskega in individualnega dela in obsega 15 srečanj. Na prvih desetih, skupinskih, srečanjih bodo slušatelji spoznali osnove dramske igre, zadnjih 5 srečanj pa je namenjenih individualnemu delu na pripravi besedil, ki jih bo slušatelj predstavil komisiji na sprejemnem izpitu. Takšen način dela zagotavlja poglobljeno individualno delo in svetovanje ter pripravo v okviru skupine, ki predstavlja velik motivacijski in izkustveni bazen. Delo v skupini in pred skupino je tudi pomembna izkušnja za nastop pred veččlansko sprejemno komisijo. Izkušena pedagoginja Vesna Andjelković slušatelje spremlja ves čas do sprejemnih izpitov in je  na voljo tudi za dodatne individualne ure, v kolikor bi to bilo potrebno.

Na delavnicah bomo:
- odkrivali notranje mehanizme, ki vidijo v kreativne igralske kreacije
- odpravili čutno in čustveno dojemljivost in odzivnost
- razvijali igralski inštrument v celoti
- spreminjali hromečo tremo v spodbudno vznemirjenost
- postali bolj suvereni v vseh oblikah nastopanja

Na individualnih urah bo poudarek na štirih stebrih igralskega poklica: DEJANJE, LIK, ŽANR IN STIL.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem