UPRIZORITVENA UMETNOST: Gledališče

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Program spodbuja in vzgaja otroke za sproščen nastop na odru in pridobivanje socialnih in individualnih veščin, ki jih s pridom lahko uporabljamo tudi na drugih področjih življenja.


V gledališkem studiu Pionirskega doma otroci, mladi in odrasli spoznavajo, osvajajo in se preiskušajo sprva v osnovah, pozneje pa v nadgradnji raznolikih gledaliških izrazov. Preko gledaliških improvizacij potujemo od giba, prostora, čustev, pripovedi do medsebojnega igralskega sodelovanja. Naučimo se pravilno izvajati dihalne in sproščevalne odrske vaje, premagujemo tremo, razvijamo kreativnost, domišljijo, hipno reagiranje in nenazadnje govorno spretnost. Vse naučeno znanje na koncu združimo pri delu na izbranem dramskem besedilu. Več kot uspešno sodelujemo na gledaliških festivalih, v šolski improvizacijski ligi, v mali gledališki šoli ter se ponašamo z izjemnimi gledališkimi avtorskimi projekti.

 

! NOVOST !

 

  • DRAMA V PIONIRSKEM DOMU - PIONIRSKI DOM V DRAMI (skupina TEDR)

V letošnjem šolskem letu smo naše tradicionalne gledališko-improvizacijske programe nadgradili s sodelovanjem s SNG Drama Ljubljana! Otroci se bodo tako še vedno preizkušali v praktičnih gledaliških izzivih, obenem pa si bodo v sklopu gledališke skupine udeleževali predstav (abonmaja) v Drami, si ogledali zaodrje Drame in spoznali širši in ožji ustroj gledališča skozi pogovore in delavnice z različnimi gledališkimi profesionalci.

 

  • OD IMPROVIZACIJE DO VLOGE (skupina TESR1)

Poudarek »Dramske delavnice« je, za razliko od drugih gledaliških delavnic v Pionircu, na pridobivanju osnov dramske igre. Gre za poglobljeno srečevanje in spoznavanje sebe s pomočjo uveljavljenih tehnik dramske igre.

Gre za učenje, ki nas popelje od različnih vrst improvizacije do načinov oblikovanja dramske vloge. Srečujemo se z že napisanimi besedili ali ustvarjamo svoja. Mentorica je namreč tudi dramska pisateljica in lahko, udeležence delavnice, ki to želijo, popelje  tudi skozi način oblikovanja/ pisanja dramskega besedila.

  •  GLEDALIŠKA SKUPINA ZA PEDAGOGE (skupina TEPED)

Skupina je namenjena pedagogom, ki želijo izpopolniti svoje znanje impra ter impro tehnike uporabiti kot trening zase in za izboljšanje svoje performativnosti, predvsem pa si želimo, da začnejo te impro tehnike vključevati na različna področja v šoli. Pedagogi bodo svoje znanje lahko praktično uporabili naprej in ga prenesli na mladostnike, ki bodo tako postali kvalitetnejši in aktivnejši uporabniki kulturnih vsebin – gledaliških predstav.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem