Mostar Sevdah Reunion

Ambasadorji sevdaha prihajajo v Ljubljano. Obvezno za vse romantike, nostalgike in glasbene sladokusce!

Pionirski dom - Festivalna dvorana

Vabljeni na koncert čarobnih zvokov bosanskih žalostink, spevov o ljubezni, hrepenenju in trpljenju, o življenju, razcepljenosti in mavricah v mistiko zavite prestolnice multikulturnosti Mostarja!

Kdaj in kje
marec 2017
SOB 4 MAR
04. 03. 2017 – 05. 03. 2017 Koncert Festivalna dvorana

V Ljubljano prihaja Mostar Sevdah Reunion!

Mostarski kulturni ambasadorji sevdaha in pionirji bosanskega bluesa 21. stoletja bodo nastopili

v soboto, 4. marca 2017, ob 21.00 v ljubljanski Festivalni dvorani.

Vabljeni na koncert čarobnih zvokov bosanskih žalostink, spevov o ljubezni, hrepenenju in trpljenju, o življenju, razcepljenosti in mavricah v mistiko zavite prestolnice multikulturnosti Mostarja!

Mostar Sevdah Reunion bi lahko poimenovali tudi Balkanski Blues Band. Sevdalinke so sanjave melanholične zgodbe o ljubezni, čutenju in bivanju. Najznamenitejša bosansko-hercegovska zasedba pa tradicionalne ljudske napeve sevdaha odlično posodobi.

 

S svojim edinstvenim stilom kombiniranja sevdalink z jazz, blues, soul in etno glasbenimi elementi Mostar Sevdah Reunion navdušuje publiko po vsem svetu. V Sloveniji so eksperti in veterani sevdaha nazadnje nastopili septembra 2013, ko so v ljubljanskem klubu Zlati zob predstavili CD Tales From A Forgotten City. Nedavno je izšel CD njihovih največjih hitov, posnetih v živo na koncertih po Evropi, ki so ga poimenovali Kings of Sevdah in ga trenutno promovirajo po največjih evropskih jazzovskih in world music festivalih.

 

Mostar Sevdah Reunion so: Nermin Alukić Čerkez (vokal in kitara), Vanja Radonja (violina), Gabrijel Prusina (klavir), Mišo Petrović (kitara), Sandi Duraković (kitara), Marko Jakovljević (bas) in Senad Trnovac (bobni).

 

Ljubiteljem in poznavalcem bodo na koncertu v Festivalni dvorani pokazali spretnost, mojstrstvo, briljanco ter smisel za posodabljanje pradavnih napevov, kot so:
Mene majka jednu ima, Kraj pendžera Jusuf stari, Lijepi li su mostarski dućani, Čudna jada od Mostara grada, Mujo kuje, Grana od bora, U Stambolu, na Bosforu, Put putuje Latifaga, Vranjanka, Dilber, Laku noć ...

 

Obeta se nam torej koncert, ki bo pustil pristen pečat in globoko sled na vseh, ki dajo kaj na glasbo s sporočilom, dušo in iz srca stkano kakovost!

---------------------------------------

Vstopnice so naprodaj na prodajnih mestih Eventima.

Cena v predprodaji je 13 EUR, na dan koncerta pa 18 EUR.

 

Mize in stole v dvorani lahko rezervirate; skupaj s številkami kupljenih kart jih pošljite na: rezervacije@zlatizob.si

---------------------------------------

Podrobneje o zasedbi

 

Skupina Mostar Sevdah Reunion je svoj prvi album posnela v Pavarotti centru v Mostarju leta 1999. Od takrat neprekinjeno nastopajo in so gostovali že v številnih evropskih koncertnih dvoranah, kot so: Queen Elizabeth Hall in Barbican Center v Londonu, Concertgebouw v Amsterdamu, Konzerthaus na Dunaju, Kremeljski državni teater v Moskvi, Palača umetnosti v Budimpešti ... Nastopili so tudi na mnogih festivalih, denimo North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival ...

 

O skupini Mostar Sevdah Reunion so posneli kar štiri dokumentarne filme.

 

S studijskim albumom Tales From A Forgotten City in dokumentarnim filmom režiserja Amirja Grabusa je Mostar Sevdah Reunion ustvaril prvi konceptualni World Music album in predstavil sevdah, kot ga ni še nihče doslej. Potovanje v času nas popelje v obdobje, ko sta v Mostarju živela in ustvarjala  dva največja pesnika Aleksa Šantić in Osman Djikić.

Ta album je dolgo kraljeval na vrhu evropskih World Music lestvic. Skladbi Što te nema in Laku noć sta bili na Ethnocloudu kar 16 mesecev zapored na 1. mestu, British Airways pa je več pesmi s tega albuma uvrstil v playlisto interkontinentalnih letov.

 

Največji World Music magazin na svetu, britanski Songlines, jim je v recenziji albuma Tales From A Forgotten City dal oznako »TOP OF THE WORLD«.

 

Več na spletu:

www.mostarsevdahreunion.com

www.facebook.com/pages/Mostar-Sevdah-Reunion/139898712704853

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem