V Pionirskem domu lahko otroci in mladostniki odkrijejo darove, ki jih imajo, da se bodo razvili v kreativnega in uspešnega odraslega.
„Dan podpornih stebrov” – Marjetka Krapež
Misli so iz rokovnika Pionirski dom za leto 2012


5. Glasbeni festival

Mladi glasbeniki navdušili občinstvo v Pionirskem domu

Na 5. glasbenem festivalu osnovnih in srednjih šol, ki se je včeraj zgodil v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani, je med pevci zmagala Lucija Tacer, z avtorsko skladbo Veliko srce, med skupinami pa so občinstvo in komisijo najbolj navdušili Selfmade z avtorsko pesmijo Do you promise.

Festival mladih glasbenikov, na katerega se je letos prijavilo sicer manj mladih, ki se želijo ukvarjati z glasbo, a so kljub temu predstavili izjemne pevske in glasbene dosežke. Poslušalce je še posebej navdušil 66-članski mešani pevski zbor MeMPZ iz Ljutomera s pesmijo Sweet dreams. »Res smo veseli, ker se vsako leto prijavljajo bolj kakovostni mladi glasbeni ustvarjalci. Tudi letos se je pokazalo, da je ta festival in Festivalna dvorana Pionirskega doma dobro prizorišče, kjer mladi lahko pokažejo svoje glasbeno nadarjenost,« je povedal vodja festivala Jure Karas. Glasbeni festival je že petič organiziral Pionirski dom – Center za kulturo mladih. Strokovna žirija, Severa Gjurin, pevka, Andrej Pekarovič, glasbeni pedagog v Pionirskem domu in Miha Šalehar, radijski in televizijski voditelj, ni imela lahkega dela predvsem pri solistih, saj so bili nastopi suvereni, profesionalni in so navdušili občinstvo v dvorani.

Žirija je v kategoriji glasbenih skupin podelila posebno nagrado najbolj obetavni glasbeni skupini Zsa Zsa Bizarre. Nagrade za zmagovalce podarja Pionirski dom. Zmagovalci bodo posneli avtorsko skladbo v tonskem studiu Pionirskega doma.

Program je na svojstven in duhovit način povezoval stand up komik Dušan Tomič – Dule. Obiskovalci in mladi glasbeni ustvarjalci pa so lahko uživali tudi ob odličnem nastopu 6pack Čukurja.

Oglejte si slike zmagovalcev v galeriji.VABILO

5. Glasbeni festival osnovnih in srednjih šol v Pionirskem domu

Vabimo vas na 5. Glasbeni festival osnovnih in srednjih šol,

ki bo v četrtek, 19. aprila 2012, ob 18. uri v Festivalni dvorani v Ljubljani, Vilharjeva 11.

Glasbeni festival, ki ga že petič organizira Pionirski dom – Center za kulturo mladih, je namenjen mladim posameznikom in skupinam, ki delujejo na področju glasbe. Omogoči jim, da doživijo svoj prvi večji javni nastop in pokažejo svoje glasbeno znanje. Za mlade je sodelovanje na festivalu pozitivna in koristna izkušnja, pravi vodja festivala Jure Karas, saj jim omogoči prvi zvočni zapis njihovega nastopa – “demo” posnetek nastopa v živo, najboljši, tako pevci kot skupine, pa dobijo tudi svoj prvi studijski izdelek. “Izkušnje preteklih let so pokazale, da gremo s festivalom mladih glasbenikov v Pionirskem domu v pravo smer, saj z njim ustvarjamo bazo mladih avtorjev, ki kakovostno delujejo na glasbenem področju tudi naprej. Nastopil bo tudi raper 6pack čukur. 

Na letošnjem festivalu bodo nastopili mladi glasbeniki v obeh kategorijah. V prvi kategoriji so glasbeniki vokalisti (pevec/pevka posameznik ali več pevcev v skupini), v drugi pa nastopajo glasbene skupine (inštrumentalisti in inštrumentalisti s pevcem/ko ali več pevci).

Po njihovem nastopu bo glasbenike finaliste ocenila strokovna žirija, ki jo sestavljajo: Severa Gjurin, pevka, Andrej Pekarovič, glasbeni pedagog v Pionirskem domu in Miha Šalehar, radijski in televizijski voditelj.

Vstop je prost.

Veseli bomo vaše objave in vašega obiska festivala.

Za vse dodatne informacije ali material s festivala, se lahko obrnete na vodjo festivala Jureta Karasa (e-naslov: glasbenifestival@pionirski-dom.si) in  tajništvo Pionirskega doma na telefonski številki: (01) 23 48 200, e-naslovu: tajnistvo@pionirski-dom.si.

Št.

Skupina/posameznik:

Pesem:

1.

BeatKaBend

Dedek Gregor

2.

Anja Kotar

Something's gotta hold on me

3.

Sintagma

Računaj na mene

4.

Tjaša Fajdiga

The great pretender

5.

Viktorija Hajduk

One and only

6.

Mini dame

Moj planet

7.

Selfmade

Do you promise

8.

Lucija Tacer

Veliko srce

9.

MeMPZ

Sweet dreams

10.

Tjaša Tomše

The one that got away

11.

Zsa Zsa Bizarre

What am I

12.

Hanen Alya Elouissi

Priznam

13.

Sara Ternifi

Someday

14.

Julija Benet

Someone like youROK ZA PRIJAVE PODALJŠAN DO 8. APRILA

5. Glasbeni festival slovenskih osnovnih in srednjih šol

KOMU JE NAMENJEN: mladim posameznikom in skupinam, ki delujejo na področju glasbe
KDAJ BO POTEKAL: 19. aprila 2012
KJE: v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani

Glasbeni festival, ki ga organizira Pionirski dom v Ljubljani, je prireditev, ki omogoča mladim, še neuveljavljenim posameznikom in skupinam slovenskih osnovnih in srednjih šol, da predstavijo svoje izvajanje in tudi avtorsko glasbeno ustvarjanje pred občinstvom.

Festival se bo v aprilu 2012 odvijal že petič – že lansko leto se je iz festivala naravnanega na ljubljansko območje, razširil na vseslovenski glasbeni prostor, s čimer se vse bolj uveljavlja kot referenčni slovenski otroški in mladinski glasbeni festival, ki je za razliko od večine drugih tovrstnih dogodkov, žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih mladinskega glasbenega ustvarjanja. Festival je tekmovalnega značaja, saj izmed vsake od kategorij (glasbeniki solisti in glasbene skupine) strokovna komisija izbere favorita, ki kot nagrado dobi snemanje v studiu Pionirskega doma.

Dodatne informacije: www.pionirski-dom.si, vodja festivala Jure Karas (e-naslov: glasbenifestival@pionirski-dom.si) in tajništvo Pionirskega doma na telefonski številki: (01) 23 48 200, e-naslovu: tajnistvo@pionirski-dom.si.


> PRIJAVNICA

Pozor!


Ob prijavnici nujno priložite tudi posnetek (video ali audio) pesmi s katero se želite predstaviti na festivalu in sicer v lastni izvedbi, v vokalni in inštrumentalni zasedbi, kakršna bo prisotna tudi na festivalu. [kvaliteta posnetka ni bistvena, dokler je iz posnetka možno razbrati bistvene elemente skladbe – pri vokalistih slišnost vokala, pri inštrumentalnih skupinah zastopanost vseh inštrumentov na posnetku]

Prijavnice pošljite do 1. 4. 2012 na naslov:
Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana, pripis: Za glasbeni festival – april 2012
ali na email naslov: glasbenifestival@pionirski-dom.si (demo posnetek naj bo v priponki)

Kliping - zbirka objav.pdfODDAJTE VAŠ KOMENTAR

ajax loader Nalagam...