Tečaji in delavnice

Ničesar še niste dodali med Prijave.
Podrobneje
Celoletni programi
Kratki programi
Individualne ure
Prikaži
PODROBNO
Čajanka pri muci
Čajanka pri muci
Čajanka pri muci
do 6 let

Program ponuja brezplačno dopoldansko varstvo za vse otroke do 6. leta (otroci do 3. leta v spremstvu staršev). Raznovrstne delavnice potekajo od ponedeljka do petka med 9.30 in 12.30.

Bralna kultura

Otroci počasi, brez hitenja spoznavajo čarovnijo sestavljanja črk v besede. Na krilih domišljije širijo besedni zaklad, se učijo pripovedovati, a tudi poslušati druge. Iščejo zgodbe, ki se skrivajo povsod, ne le v knjigah.

Bralna kultura
Črkarija predšolski
4-6 let

Program omogoča pridobivanje izkušenj s pismenostjo. Otroci na igriv način spoznavajo vse črke od A do Ž. Pri urah ostrijo svoj sluh za zven posameznih glasov in se jih učijo tudi grafično zapisati ter prepoznavati v besedah.

Bralna kultura
Literarni klub
7-10 let

Z otroci bomo razvijali bralno kulturo, odkrivali kakovostno literaturo, s posebnimi aktivnostmi jih bomo spodbujali k branju, se pogovarjali o prebranih knjigah ter tako krepili kritično presojo in jezikovne spretnosti.

Glasbena umetnost

Glasba je umetnost časa, je nesnovna umetnost in zato sta tudi njeno ustvarjanje in posredovanje drugačna. Na delavnicah z individualnim pristopom pri otroku razvijamo glasbene sposobnosti, spodbujamo ustvarjanje avtorskih skladb in omogočamo javno nastopanje.

Glasbena umetnost
Glasbene urice
4-5 let 5-6 let

Otroci bodo aktivirali čutne poti skozi glasbo - od najosnovnejših glasbenih pojmov (ritem, melodija…) do igranja na lastna glasbila in Orffova glasbila. Z izkustvenim učenjem si bodo razvijali ritmični in melodični posluh.

Glasbena umetnost
Glasbena pripravljalnica
6-7 let 7-8 let

Program je pripravljalnica za individualno učenje posameznega inštrumenta. Teoretično znanje nadgrajujemo z igranjem na različna Orffova glasbila obenem pa spoznavamo tudi različne družine glasbil- tipkala, godala,...

Glasbena umetnost
Učenje petja
8 +

Program omogoča učenje petja ne glede na predznanje in je namenjen vsem, ki imajo veselje do petja ter nastopanja ter si želijo ob zabavnem in sproščenem načinu učenja pridobiti nova znanja in izkušnje.

Glasbena umetnost
Učenje klavirja
8 +

Program spodbuja ljubezen do igranja klavirja in poslušanja kakovostne glasbe. Namenjen je otrokom, ki bi se radi naučili igrati inštrument in jim omogoča nastopanje v glasbenih skupinah.

Glasbena umetnost
Učenje kitare
8 +

Program omogoča učenje kitare vsakemu otroku, ne glede na predznanje. Gre za individualno obliko dela, kjer otrok spozna glasbeno teorijo in različne kitarske tehnike ter spozna osnove aranžiranja in skladanja.

Glasbena umetnost
Učenje bas kitare
8 +

Program omogoča razumevanje vloge basista, osvojitev pravilne tehnike igranja ter osnovnih bas obrazcev. Z individualnim delom pedagog prilagaja program otrokovemu predznanju in sposobnosti.

Glasbena umetnost
Učenje bobnov
8 +

Program omogoča spoznavanje z osnovami igranja bobnov, sposobnost kreiranja svojega ritma, ki se ga udeleženec nauči tudi pravilno notno zapisati. Spodbujamo sodelovanje z drugimi glasbeniki in razvijamo čut za glasbeno svobodo.

Glasbena umetnost
Učenje saksofona, klarineta ali blok flavte
8 +

Učenje zajema branje not, različne tehnike igranja, razvijanje posluha, spoznavanje različnih glasbenih zvrsti od slovenske ljudske, narodno-zabavne, slovenske in tuje popularne glasbe ter klasike.

Glasbena umetnost
Učenje violine
8 +

Program omogoča učenje violine vsakemu otroku, ne glede na predznanje. Gre za individualno obliko dela, kjer otrok spozna glasbeno teorijo in različne violinske tehnike ter razvija muzikalnost.

Uprizoritvena umetnost

Otrokom omogočamo svobodo in varnost pri umetniškem izražanju in ustvarjanju, saj dajemo velik poudarek na iskanju lastnega izraza. Otroci se srečajo tudi s projekti kot so samostojne predstave, priprave na tekmovanja, gostovanja na območnih, regijskih in državnih srečanjih ter festivalih v Sloveniji in tujini.

Uprizoritvena umetnost
Gledališče
6 +

Program spodbuja in vzgaja otroke za sproščen nastop na odru in pridobivanje socialnih in individualnih veščin, ki jih s pridom lahko uporabljamo tudi na drugih področjih življenja.

Uprizoritvena umetnost
Ples
4-5 let 6-9 let 6-8 let 7-8 let 12-15 let

Otroci raziskujejo svojo sposobnost gibanja in skozi določene gibalne interpretacije ozaveščajo svojo telesno shemo. Program omogoča sodelovanje že najmlajšim takoj, ko so sposobni razumeti gibalno strukturo in se integrirati v skupino.

Uprizoritvena umetnost
Cirkus in klovnada
6 +

Cirkus je igra - rastemo skozi igro; cirkus je univerzalnost - iz univerzalnosti se rojevajo izjemnosti; cirkus je skupnost - ustvarjanje skupaj je veselo; cirkus je uspeh; cirkus je tveganje brez nevarnosti.

Vizualna umetnost

Otroci skozi vizualno umetnost, povezano s čutno - zaznavnim načinom komuniciranja, izražajo vsakdanje izkušnje sveta. Na delavnicah z individualnim pristopom razvijamo pri otroku lastno govorico, s katero razvija sposobnosti likovne vizualizacije ter višjo raven kulturne zavesti in občutljivosti.

Vizualna umetnost
Mala šola mode
8-11 let 11-15 let

V Mali šoli mode otroci izvedo, kako in iz česa nastanejo obleke, modni dodatki in tekstil za dom. Spoznajo, da smo ljudje tisti, ki jih z ljubeznijo in pozornostjo oblikujemo, trgovina pa kraj, kjer jih samo kupimo.

Vizualna umetnost
Slikarske delavnice
5 + 5-10 let 10 + 14 +

Na programu otroci razvijajo samostojno izražanje, seznanijo se z različnimi tehnikami risanja in slikanja ter s tem pridobijo priložnost opredmetiti svoje želje. S sliko ali risbo imajo priložnost javno spregovoriti na likovni način.

Vizualna umetnost
Grafične delavnice
10-14 let

Leta 2009 smo v Art Centru ponovno pričeli izvajati delavnice grafike, ki so nekoč močno zazanamovale likovno dejavnost Pionirskega doma. Nekoč Bogdan Borčič, danes Zora Stančič so imena, ki so in še vedno zaznamujejo pristop in način dela grafičnih delavnic.

Vizualna umetnost
Grafične delavnice za odrasle
15 +

Na delavnici se spoznajo s klasičnimi tehnikami grafike, krepijo abstraktno mišljenje in anticipacijo rezultatov. Obenem dopolnjujejo izročilo mesta Ljubljane kot prestolnice klasične grafike v svetu nasploh (ljubljanska grafična šola, ALUO in Grafični bienale).

Vizualna umetnost
Kiparske delavnice
6-10 let 11-15 let

Otroci in mladostniki v sproščenem vzdušju delavnice razvijajo ustvarjalni odnos do materialov, tehnik in izbrane likovne naloge. Pozitivna likovna izkušnja obogati njihovo zaznavo in kreativno interakcijo s svetom, ki jih obdaja.

Vizualna umetnost
Kiparske delavnice za odrasle
15 +

Udeleženci spoznavajo osnovne principe oblikovanja v glini. Z urjenjem spretnosti in opazovanja izdelajo portret, figuro ali drugačno izvirno skulpturo. V nadaljevanju spoznajo tudi druge kiparske materiale in tehnike.

Vizualna umetnost
Priprava na sprejemne izpite za SŠ, ALOU
14 + 18 +

Program je namenjen učencem višjih letnikov osnovne šole, dijakom srednjih šol in študentom in ponuja osnove risanja in pripravo na sprejemne izpite likovnih smeri.

Vizualna umetnost
Filmske delavnice
10 + 15 +

Otroke spodbujamo k ustvarjalnosti ter razvijamo avdiovizualni okus mladih filmskih navdušencev. Seznanili se bomo z zakonitostmi filmske govorice ter preko gibljivih podob izvabili lastno obliko izražanja.

Vizualna umetnost
Animirani film
8 +

Otroci bodo dobili celovit vpogled v osnove pisanja zgodb in ustvarjanja animiranih filmov, razvijali celostni estetski čut in začeli postopoma oblikovati lastno filmsko govorico. Ustvarili bodo kratek animirani film.

Znanost za otroke

 

Otroci svet spoznavajo z lastnimi rokami, glavo in srcem. Učni princip spoznavanja sveta ni vezan na papir, knjigo, svinčnik temveč na vsa možna čutila. Skozi eksperimentiranje preverjajo svoja vprašanja in domneve ter svobodno in ustvarjalno spoznavajo svet, ki nas obdaja.  

 

Znanost za otroke
Mladi raziskovalci
5-6 let 6-8 let 7-10 let 8-10 let 11-14 let 15 +

Otroci na delavnicah s konkretnimi poskusi odkrivajo zakonitosti osnovnih pojavov okoli nas, kot so zrak, voda, ogenj, elektrika, magnetizem ter razvijajo ostrino opazovanja in zaznavanja, ugotovitve pa preverjajo s poskusi.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem